Kies de mooiste brug voor het Weerwater!

Nieuwe brug over het Weerwater

Over het Weerwater, tussen het Filmwijkstrand en de toekomstige Floriadewijk, komt een fiets- en voetgangersbrug. Niet zomaar een brug, maar een visitekaartje voor onze stad, een duurzame verbinding over het Weerwater. En jij mag nu kiezen hoe die brug eruit gaat zien!

Ontwerp

Voor de zomer heeft de gemeente verschillende aannemers uitgenodigd om een aanbieding uit te werken voor de brug die onderdeel uitmaakt van de “Track” die rond het Weerwater aangelegd wordt.

Na een voorselectie op basis van diverse criteria - zoals duurzaamheid, hergebruik van materialen en prijs - zijn de twee beste voorstellen overgebleven. Nu is het aan de Almeerders om te stemmen! Het ontwerp waar de meeste Almeerders voor kiezen zal gebouwd worden. Je kunt tot en met zondag 21 oktober stemmen.

Groei Almere

Almere gaat de komende decennia groeien met 60.000 woningen. Om naast het bouwen van huizen ook verder te bouwen aan een stad waar mensen graag wonen, werken en recreëren, werken de gemeente Almere, de Provincie Flevoland en het Rijk samen aan het programma Almere 2.0
Een van de lijnen van dit programma richt zich op het verder doorontwikkelen van het hart van de stad, zodat het voor Almeerders en bezoekers nog aantrekkelijker wordt dan het nu al is. Het Rondje Weerwater, waar deze brug een belangrijke schakel van is, is hier een onderdeel van.

Meer informatie

Wil je voordat je je stem uitbrengt iets meer weten over de ontwerpen? Klik dan op de onderstaande link om meteen naar de site van Gemeente Almere te gaan.

https://centrum.almere.nl/rondje-weerwater/deelgebieden/brug/?utm_source=Facebook&utm_medium=Post1Okt&utm_campaign=BrugWeerwater