Ontdek de natuur in de voorjaarsvakantie

Geschreven door Redactie

Van 25 februari tot en met 5 maart is het tijd voor de voorjaarsvakantie.

En in die vakantie hoef je je niet te vervelen! Stad & Natuur heeft diverse activiteiten georganiseerd om met het hele gezin te genieten en te leren van de Almeerse natuur.  


Op woensdagmiddag 1 maart kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar samen met Henk van Studio Heinepein een auto timmeren. Henk maakt van gerecycled hout prachtige kunstwerken en meubels en hij doet dit momenteel vanuit het Upcyclecentrum van de gemeente Almere. Tijdens deze workshop die hij gaat geven op Stadslandgoed de Kemphaan leert hij de kinderen hoe zij zelf van ‘oud’ hout een auto kunnen maken.  

Donderdagmiddag 2 maart is de Bosdierdag bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan. Deze dag kunnen kinderen meer leren over bosdieren en met name over uilen. Er is een grappige poppenkast, je kan uilen braakballen pluizen en zelf een uiltje knutselen. Voor de echte speurneuzen en ontdekkers onder ons kan je deze middag ook op excursie met de Buiten(w)eter van Stad & Natuur. In het Vroege Vogelbos neemt hij je mee in een zoektocht naar de (on)zichtbare natuur. Als men denkt aan natuur, dan is dat meestal niet aan mossen en kleine ongewervelden. Toch zijn deze soorten ook een belangrijk onderdeel van onze natuur.

Voor de activiteiten op 1 en 2 maart kun je vooraf je tickets reserveren via www.stadennatuur.nl, zo weet je zeker dat je een plekje hebt!

Wandel door de Almeerse natuur

Natuurlijk kan je iedere dag genieten van de prachtige natuur in Almere. Maar natuurlijk ook tijdens de voorjaarsvakantie. Wandelen in de natuur is mooi, maar het brengt nog een extra gezondheidsvoordeel met zich mee: de natuur draagt naast je gezondheid ook bij aan je welzijn en de mate van ontspanning. Genoeg redenen dus om ook in de voorjaarsvakantie de natuur van Almere te ontdekken. Wij hebben de mooiste routes voor je op een rijtje gezet, kijk op www.stadennatuur.nl/wandelen.


Onze Ambassadeurs