Almeerse scholen strijden tegen elektronisch afval!

Geschreven door Redactie

Acht basisscholen uit de gemeente Almere doen van 13 maart tot en met 6 april mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met groep 6 op basisschool Het Drieluik.

De acht deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!  

Woon je in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kan je tussen 13 maart en 6 april gemakkelijk en gratis jouw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doe je door jouw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.


Je kunt helpen! 

Wanneer je jouw klein elektronisch afval apart inlevert, zorg je ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het je gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij je thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt jouw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor jouw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvang je kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in de gemeente Almere meedoen zijn IKC De Regenboog, BS Al Iman, BS, Aurora, BS Shri Ganesha, PCB De Lichtboei, OB Het Avontuur, OBS De Flierefluiter en BS Het Drieluik. De race is mede mogelijk gemaakt door het Upcyclecentrum van de gemeente Almere, Stad & Natuur Almere, Stichting Open en Weee Nederland.


Onze Ambassadeurs