Studenten ROC van Flevoland en Amsterdam vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals

Geschreven door Redactie

Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals 

Student Thomas Hai Bons van MBO College Airport mag zich de beste steward van Nederland noemen. Studente Dominique Reemnet mocht een gouden medaille in ontvangst nemen in de categorie Hotelreceptionist. Student Jirki Hendricks, van MBO College Westpoort, behaalde de eerste plaats in de categorie CNC frezer. Naast drie gouden medailles namen studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland ook vijf zilveren en twee bronzen medailles in ontvangst. De afgelopen dagen vonden in RAI Amsterdam de finales van dé vakwedstrijden voor mbo’ers plaats, genaamd Skills The Finals.  

Zevenentwintig studenten van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland kwalificeerden zich voor de finale en streden om de nationale titel. Tijdens de finale voerden de studenten opdrachten uit in hun vakgebied, die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Variërend van aankomende koks, schoonheidsspecialisten, CAD-tekenaars, hotelreceptionisten tot aan verpleegkundigen. "Het was een super leuke ervaring om mee te mogen doen, maar het maakt het nog leuker dat ik de eerste plek heb bemachtigd!", aldus winnaar Thomas.

Zilveren en bronzen medailles 

Naast de drie gouden medailles mochten de studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland ook vijf zilveren en twee bronzen medailles in ontvangst nemen. Studente Simone Rietveld van MBO College Centrum mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen op het onderdeel Boulanger. Student Lars de Koster van MBO College Almere won zilver in de categorie CNC frezer. Studente Sharon van Stempvoort van MBO College Zuid behaalde zilver in de categorie Interieurstylist. Ook namen Lilian Halimeh en Qusai Alchikh Hasan Awad als team in de categorie Entree Horeca twee zilveren medailles in ontvangst. De bronzen medailles gingen naar studente Mia Wakefield van MBO College Centrum in de categorie Kapper en student Klaas van den Berg in de categorie Patissier. 

Over Skills The Finals 

De afgelopen maanden gingen honderden mbo’ers de Skills-competitie met elkaar aan in diverse vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden de beste talenten, waaronder dus zevenentwintig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland, zich voor Skills The Finals. Skills The Finals vond dit jaar plaats in RAI Amsterdam. Het ROC van Amsterdam - Flevoland was als partnerschool betrokken bij de organisatie van het evenement en verzorgde onder andere meer dan zeventig doe-activiteiten voor middelbare scholieren. Met deze doe-activiteiten konden ze ontdekken waar hun skills liggen. Klik hier voor meer informatie.

Over het ROC van Amsterdam - Flevoland

Het ROC van Amsterdam - Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen vijfentwintig onderwijssectoren. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen. Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Het ROC van Amsterdam heeft negen mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Het ROC van Flevoland is zowel in Almere als in Lelystad gevestigd. Het onderwijs op de mbo-colleges is kleinschalig georganiseerd, een student heeft voornamelijk te maken met de afdeling waar zijn of haar opleiding onderdeel van is. Het ROC van Amsterdam - Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de individuele student. www.rocva.nl, www.rocvanflevoland.nl.  

Onze Ambassadeurs