Toeristenbelasting Flevoland gestegen met 8,8%

Geschreven door Redactie

Overnacht je in een Flevolands hotel? Dan betaal je in 2023 bovenop de prijs van je accommodatie gemiddeld 2,73 euro aan toeristenbelasting per persoon per nacht.

Dit is 8,8% meer dan een jaar eerder, toen je nog 2,51 euro betaalde. Dit is de op een na hoogste stijging van alle Nederlandse provincies. Gemeentelijk steeg het tarief het sterkst in Dronten (+52,6%). Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting in Nederland.

Grootste stijging in Dronten

In 5 van de 6 Flevolandse gemeenten steeg in 2023 het tarief voor toeristenbelasting vergeleken met een jaar eerder, gemiddeld met 8,8%. Dit is de een na hoogste stijging van alle Nederlandse provincies. Landelijk was de toename 6,3%.

Binnen Flevoland voerde de gemeente Dronten de grootste verandering door: toeristen betalen hier 1,45 euro per persoon per nacht, terwijl dit vorig jaar nog 0,95 euro cent was. Ook in Almere was er een flinke toename (+10%). Alleen in Lelystad bleef het tarief dit jaar onveranderd. 

Forse verschillen tussen gemeenten

Almere staat bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Flevoland: de hoogte van de toeristenbelasting is hier 6,52 euro per persoon per nacht. De tarieven per gemeente zijn als volgt:

Almere (6,52 euro)

Zeewolde (3,15 euro)

Lelystad (2,50 euro)

Urk ( 1,55 euro)

Dronten ( 1,45 euro)

Noordoostpolder ( 1,19 euro)

Relatief hoge toeristenbelasting in Flevoland

Voor een nachtje in een hotel in Flevoland betalen toeristen gemiddeld 2,73 euro per persoon aan toeristenbelasting. Een relatief hoog bedrag, landelijk ligt het tarief namelijk op 2,16 euro.  

In Noord-Holland wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gevraagd: 3,16 euro per persoon per nacht. Dit komt vooral door het hoge tarief in Amsterdam van 12,12 euro.

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming? Kijk dan op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2023

Onze Ambassadeurs