Harry Wijnschenk wil het Fortuynisme nieuw leven inblazen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2002 werd Harry Wijnschenk gekozen als lid van de Tweede Kamer, nadat hij een tijdlang lid was geweest van de VVD in Almere.


Tijdens een fractievergadering in augustus 2002 werd Harry Wijnschenk gekozen als fractievoorzitter van de LPF, nadat Mat Herben onverwacht ontslag had genomen door de onrust in de LPF. 

Fortuynisme 
Op 5 mei 2017 had BNR Radio een interview met Harry Wijnschenk, waarin hij aangaf dat de zaken die Pim Fortuyn 15 jaar eerder riep, tot op dat moment nog steeds legitiem waren. Hij gaf aan dat een aantal dingen zijn overgenomen door de zittende politiek, maar zeker niet alles. Volgens de heer Wijnschenk zijn er nog genoeg punten waar men het Fortuynisme in terug kan vinden. Zo was er bij hem flinke ergernis over de kabinetsformatie, waarbij de zogenaamde achter-deuren-politiek werd toegepast. Hierbij werd de buitenwereld lange tijd niet of nauwelijks op de hoogte gehouden. Partijen die compleet qua programma uit elkaar liepen, zaten samen aan tafel voor onderhandelingen. Hij voorspelde toen al enorme puinhopen.    

Lijsttrekker BVNL Flevoland 
Harry Wijnschenk is weer bezig om terug te komen in de politiek. Zo is bekend geworden dat hij de lijsttrekker voor BVNL is geworden voor de provincie Flevoland. BVNL is Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga. Deze laatste is ook begonnen bij de VVD, maar werd daar op 24 september 2019 uitgezet. Daarna sloot hij zich aan bij Forum voor Democratie, maar stapte daar uit met twee collegae en ging verder als de Groep van Haga. Bij de volgende verkiezingen zal de partij verder gaan als BVNL.  


Harry Wijnschenk, naast lijsttrekker voor BVNL bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023, is door de partij in de top 3 geplaatst op de kandidatenlijst van BVNL voor de Eerste Kamer.   

Volgens Harry Wijnschenk is het van cruciaal belang dat de inwoners bij de verkiezingen van maart 2023 massaal naar de stembus gaan. Dit is nodig om het beleid van vak K middels de Eerste Kamer te stoppen. Hierbij gaat het volgens de lijsttrekker om het invoeren van het voor boeren en bouwers desastreuze stikstofbeleid, de dwang bij het niet willen stoppen van de instroom van asielzoekers. Bij het laatste punt werd gewezen naar de dwang en drang waarmee een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers in Bant zou worden geplaatst. Hierbij zijn de lokale politiek en de bewoners volgens hem, compleet buitenspel gezet. 

Voor Flevoland roept Harry Wijnschenk op voor het behoud van de agrarische sector en is tegen de vele windturbines. Tevens wil hij de discussie over het openen van Lelystad Airport op de agenda zien te krijgen. De luchthaven kan een aanjager zijn voor de economie en de werkgelegenheid in Flevoland. 


De opzet is om binnenkort te komen met de plannen, het verkiezingsprogramma en de (voorlopige lijst) van kandidaten.  


Volgens Harry Wijnschenk verdient het Fortuynisme om opnieuw leven ingeblazen te worden en volgens hem past BVNL hier het beste bij. 


Onze Ambassadeurs