SlooOW Natuurloop zaterdag 13 mei 2023

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 13 mei a.s. vormen de Oostvaardersplassen en het Hollandse Hout een prachtig decor voor het inmiddels traditionele hardloopevenement de SlooOw Natuurloop.

De organisatie is al jaren in handen van Roparunteam Flevoland (voorheen Lelystad) en wordt al weer voor de 13e keer gehouden. De start en finishlocatie is het terrein van WV Het Bovenwater aan de Uilenweg ( naast camping ‘t Oppertje). De vereniging stelt wederom haar faciliteiten ter beschikking zoals kantine,sanitair en douchegelegenheid. Kortom,het zal de deelnemers aan niets ontbreken!                                                                                       


Het loopfestijn bestaat uit drie onderdelen: De SlooOW kidsrun die voor de derde keer wordt gehouden en geschikt is voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Gekozen is voor een afstand van 2 km in het Hollandse Hout en is beslist een uitdaging voor de sportieve jeugd. De start is om 9:30 uur en na afloop worden de kids beloond met een medaille en een heerlijke versnapering.                        

Om 10:15 uur mogen de deelnemers aan de SlooOW Natuurmarathon de strijd aan gaan. Deze afstand van 42 km en als solo-loper maar ook als duo of trio in een run-bike-run modes worden volbracht Ze loopt door de ongerepte natuur tussen Lelystad en Almere.                                              


Tenslotte klinkt er om 10.30u het startschot voor de recreatieve hardloper. Voor de SlooOW Natuurloop hebben zij de keuze uit 5 km of 10 km. Routebegeleiders en verkeersregelaars zorgen voor een heerlijke ontspannen en vrije doorloop dwars door het HolInschrijving voor alle 3 de activiteiten kan via de website van Roparunteam Flevoland: https://roparunteamflevoland.nl/activiteiten-2/ , via de website van de Natuurloop, https://slooownatuurmarathon.nl/ of ter plekke op de dag zelf. De kosten voor deelname zijn voor de kidsrun 5,00 euro, de recreatieve Natuurloop 7,50 euro en voor de Natuurmarathon wordt 27,50 euro per team gevraagd ( sololoper + begeleider of duo ). Dit is inclusief een lunch met heerlijke broodjes van onze hoofdsponsor Pandriks.                      

De opbrengst gaat uiteraard naar ons goede doel, De Roparun, waarbij het motto veel duidelijk maakt: leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.                                                                                                                               


Meer informatie is te vinden op https://slooownatuurmarathon.nl/ en op http://roparunteamflevoland.nl/activiteiten-2/                                         


Onze Ambassadeurs