5 redenen om de fiets naar het werk te pakken

Geschreven door Redactie

Twijfel jij nog om (wat vaker) de fiets naar het werk te pakken? Gazelle geeft je vijf redenen waarom jij op die dag, en elke daaropvolgende werkdag, de fiets richting het werk zou moeten pakken. 

Met de lente in volle gang en de zomer in zicht, is fietsen naar het werk een geweldige manier om actief te blijven en van het weer te genieten. Op de fiets naar het werk gaan wordt steeds populairder. Vorig jaar is het aantal fietsritjes tussen huis en werk met 17% toegenomen. Maar te veel mensen pakken nu voor korte afstanden nog steeds de auto, vindt het kabinet. De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 kilometer, en een derde is korter dan 5 kilometer.

1. Het is een gratis workout: Fietsen is een geweldige manier om meer in beweging te zijn en je conditie te verbeteren. De sportievelingen die naar het werk fietsen, zijn er in ieder geval van verzekerd dat ze een groot deel van hun dagelijkse portie cardio hebben gehad. Leuk feitje: Iedere dag fietsen kan je leven tot wel 14 maanden verlengen.

2. Fietsen is goedkoop: Naar het werk fietsen is een goede manier om geld te besparen. Een fiets kost ook geld, maar dit is een eenmalige investering en je hebt tegenwoordig (elektrische) fietsen binnen elke prijsklasse. Door deel te nemen aan Fiets naar je Werk Dag kun je zelf ervaren hoeveel geld je kunt besparen op bijvoorbeeld brandstof en kaartjes voor de bus.

3. Goed en gezond voor het koppie: De fiets naar het werk pakken kan daarnaast je mentale gezondheid verbeteren. Met een rondje fietsen maak je endorfine en serotonine aan, wat stress vermindert – zeg maar dag slecht humeur! Ook kan het je helpen het hoofd leeg te maken. Ook wel lekker: even geen afleiding van die mobiele telefoon of andere schermen.

4. Je kan er brandstofkosten mee besparen: We beweren niet dat je de wereld kunt redden door de fiets naar het werk te pakken, maar het is wel een feit dat je er vergeleken met andere vervoersmiddelen CO2-uitstoot mee bespaart. Zo stoot een elektrische fiets maar 3% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto uit.

5. Fietsen geeft je vrijheid: Je stalen ros staat altijd trouw voor de deur en vertrekt pas op het moment dat jij in de pedalen klimt. Rennen voor de bus? Aansluiten in de file? Het is niet langer aan de orde. Door de fiets te pakken bepaal jij wanneer je van huis vertrekt en hoe laat je weer thuiskomt.

Kortom, redenen genoeg om dit jaar op Fiets naar je Werk Dag op de fiets naar je werk te gaan! 

Voor meer informatie: Koninklijke Gazelle Newsroom.

Onze Ambassadeurs