Alliantie lost resterende klachten De Hulk met voorrang op

Geschreven door Redactie

Woningcorporatie de Alliantie heeft de problemen in appartementencomplex De Hulk grotendeels opgelost. Hiermee loopt een periode van intensieve samenwerking met huurders ten einde. Er lopen nog een aantal meldingen. Die lost de corporatie op via de reguliere procedures. 


Vorig jaar juni schreven bewoners van De Hulk in Almere Haven samen met SP Almere een 
klachtenrapport over aanhoudende problemen zoals lekkages, muizen, geluidsoverlast, slechte

isolatie en verwarming die niet in orde is. De Alliantie ging aan de slag om de problemen op te lossen en maakt nu de balans op.


Uit een steekproef onder de huurders blijkt dat het merendeel van de klachten is opgelost. Voor de Alliantie is dit aanleiding om het project af te ronden en de resterende problemen met extra aandacht via normale dagelijkse procedures af te handelen. De Alliantie schrijft dit in een brief aan de bewoners. Bewoners die niet reageerden op eerdere oproepen om contact op te nemen worden in de brief uitgenodigd om zich alsnog te melden. 


Manon van der Veer, manager wonen bij de Alliantie in Almere: “We vinden het belangrijk dat onze huurders prettig wonen. Samen met alle betrokkenen hebben we stappen gezet om het wonen in de Hulk aangenamer te maken.”. Van der Veer erkent dat nog niet alles is opgelost. “Daarom houden we bewoners op de hoogte van de voortgang en afhandeling van de lopende meldingen.” 


Voor de opsteller van het klachtenrapport Eibert Draisma (Raadslid SP) is de afronding van het project en de doorstart met extra begeleiding van huurders een hoopvolle ontwikkeling: “Een projectmatige aanpak om collectieve huurdersproblemen aan te pakken blijkt effectief. Als SP doen we bij deze locatie een stapje terug in het vertrouwen dat de resterende klachten tijdig worden opgelost en dat we op de Alliantie kunnen rekenen als zich in de toekomst op andere locaties problemen voordoen.”. 


Bewoner Kitty van den Bos is voorzichtig optimistisch: “Ik zie dat er inmiddels een groot aantal klachten zijn opgelost, dat geeft hoop maar de resterende problemen zijn hardnekkig en vereisen een grondige aanpak. We houden de Alliantie aan haar woord.”. 


Onze Ambassadeurs