Trouwen in Flevoland 3,7% duurder dan vorig jaar

Geschreven door Redactie

Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Als je doordeweeks het jawoord wil geven in een Flevolands gemeentehuis, betaal je hier in 2023 gemiddeld 418,37 euro voor. Het tarief ligt hiermee 3,7% hoger dan in 2022. Bijna overal in Flevoland werd trouwen duurder, al zijn er lokaal grote verschillen: zo is er in Dronten zelfs een stijging van 6%. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl. 

Vooral in Dronten is een huwelijksceremonie op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag dit jaar een stuk duurder. Gemiddeld betaal je hier 6% meer dan in 2022. Je betaalt momenteel 529,60 euro voor een ceremonie in het gemeentehuis, terwijl de kosten voor een soortgelijke huwelijksvoltrekking vorig jaar 499,60 euro waren.

Goedkoopste en duurste ceremonie: verschil van bijna 650,00 euro

Wil je voordelig trouwen in Flevoland, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Almere vind je de goedkoopste huwelijksceremonie in het gemeentehuis. In deze gemeente betaal je 346,50 euro voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking. De gemeenten gerangschikt van goedkoopste naar duurste doordeweekse bruiloft:

Almere: 346,50 euro

Urk: 365,75 euro

Zeewolde: 385,45 euro

Lelystad: 401,90 euro

Noordoostpolder: 481 euro

Dronten: 529,60 euro

De duurste gemeentelijke ceremonie van Flevoland vind je overigens in Zeewolde. Trouwen kost je hier op zaterdag 994,00 euro. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie van Flevoland loopt hiermee op tot 647,50 euro.

Sarah Glasbergen, oprichter van ThePerfectWedding.nl zegt hierover:“De verschillen per gemeente zijn anno 2023 nog steeds extreem. Het zou ontzettend fijn zijn als hier een keer wat aan gedaan wordt. Een paar jaar geleden waren de verschillen ook al groot, er zijn toen zelfs Kamervragen over gesteld. Daar is helaas nog niets mee gedaan.”

Vergelijk hier hoeveel trouwen kost in jouw gemeente en andere omliggende gemeenten: www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/kosten-ceremonie-2023 

Onze Ambassadeurs