Zet je telescoop op en verken het maanoppervlak

Geschreven door Redactie

Op 20 juli 1969 bracht Apollo 11 de eerste mensen naar de maan.

Zes uur na de landing op de maan stapte de Amerikaan Neil Armstrong op het maanoppervlak. Hij bracht twee en een half uur buiten het ruimtevaartuig door. Buzz Aldrin volgde al snel en stapte op het maanoppervlak. Nadat ze zich bij Armstrong hadden gevoegd, verzamelden de twee mannen 47,5 pond maanmateriaal. Hun exemplaren zouden de reis terug naar de aarde maken om te worden geanalyseerd.

In de commandomodule wachtte een derde astronaut. Piloot Michael Collins bleef alleen in de ruimte totdat Armstrong en Aldrin terugkeerden.

Gevangen in de spanning van het avontuur, keken miljoenen mensen naar de missie vanaf de aarde. Televisies over de hele wereld stemden af ​​op de live-uitzendingen. De astronauten hadden een wereldwijd publiek. Het resultaat was dat iedereen er getuige van was toen Armstrong op het oppervlak van de maan stapte en de gebeurtenis beschreef als "een kleine stap voor een man, een gigantische sprong voor de mensheid."

Zet je telescoop op en verken het maanoppervlak. Je kunt zelfs het oppervlak verkennen met een telelens. Terwijl je de maan herontdekt, begin je een discussie over ruimteverkenning. Hoe beïnvloedt het onze wereld van vandaag? Bestudeer ook de plannen voor toekomstige maanlandingen. Wat vind je van meer maanverkenning?Onze Ambassadeurs