Internationale topmusici op negende editie van buitenfestival Wonderfeel

Geschreven door Redactie

Elke editie stelt Wonderfeel een land centraal. Dit jaar is dat, bij het honderdjarig bestaan van de republiek, Turkije met een programma samengesteld door gastcurator Efruz Çakırkaya. De directeur van Istanbul Music Festival selecteerde de beste Turkse klassieke musici om hun eigen verhaal te vertellen in muziek en in woord.

Op de negende editie van zomerfestival Wonderfeel zijn er optredens van topmusici zoals Julien Libeer, Le Consort met Adèle Charvet, Elif Canfeza Gündüz, Cappella Amsterdam, Musica Sequenza, Maarten Engeltjes, Lucia Lucas, HEXAD, Nederlands Blazers Ensemble, Nabou Claerhout, Mary Lattimore en Youp van ’t Hek met het Matangi Quartet. Het hele programma is te vinden op www.wonderfeel.nl.

Van 21 t/m 23 juli is Schaep en Burgh in ’s-Graveland tijdens Wonderfeel 2023 weer drie dagen lang het prachtige decor voor meer dan tachtig optredens. Tussen de eiken van de buitenplaats vinden het hele weekend concerten plaats: van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten, met lijnen naar jazz, pop en niet-westerse muziek uitgevoerd door (inter)nationale musici van wereldklasse.

Topmusici

De Belgische toppianist Julien Libeer nodigt bevriende musici uit en speelt samen met onder meer de concertmeesters van de Wiener en de Berliner Philharmonikers Schuberts Forellenkwintet. Bariton Lucia Lucas & Ragazze Quartet brengen Schuberts Winterreise. Countertenor Maarten Engeltjes nodigt samen met zijn PRJCT Amsterdam sopraan Elizabeth Hetherington uit voor Pergolesi’s Stabat Mater. Met slechts een harp en loop-pedalen creëert de Amerikaanse Mary Lattimore betoverende droomlandschappen, reflecterend op de spirituele band tussen mens en natuur.

Thema Turkije

Elke editie stelt Wonderfeel een land centraal. Dit jaar is dat, bij het honderdjarig bestaan van de republiek, Turkije met een programma samengesteld door gastcurator Efruz Çakırkaya. De directeur van Istanbul Music Festival selecteerde de beste Turkse klassieke musici om hun eigen verhaal te vertellen in muziek en in woord. Een verhaal, inmiddels ook gekleurd door de gebeurtenissen daar. Tot de selectie behoren het Nemeth Quartet, de jonge stercellist Jamal Aliyev, kemenche-speler Elif Canfezâ Gündüz, pianist Can Çakmur (Jong Artiest van het Jaar bij de prestigieuze ICMA-prijzen) en sopraan Aylin Sezer. Daarnaast vindt op vrijdag en zaterdag het vervolg plaats op de succesvolle Wonderfeelproductie They Have Waited Long Enough. waar in 2021 Griekse mythische vrouwen uit de schaduw stapten met een aan hen gewijde composities. Dit keer een Turkse editie met nieuwe opdrachtcomposities van Meriç Artaç, Aida Shirazi en Kate Moore voor sopraan Katharine Dain en een kleurrijk ensemble.

Première Rise

Op zaterdag 22 juli vindt de première plaats van de ‘zelfhulpopera’ RISE. Sopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian won dit voorjaar de Wonderfeel Keep an Eye Productieprijs die haar in staat stelde haar artistieke ideeën en ambities vorm te geven in deze nieuwe podiumproductie.

Verder kun je op het festival genieten van optredens van onder anderen het Wonderfeel Festival Orchestra, reflecties van Festivaldenker Eva Rovers en het programma Dichters onder de Boom, samengesteld door de Vlaamse dichteres Maud Vanhauwaert. En dan zijn er ook nog yogasessies, kinderactiviteiten, food trucks en natuurlijk genoeg ruimte om tussen het groen aan een glas wijn te nippen.

Natuurmonumenten

Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten en vindt plaats in de prachtige natuur van de buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekesteyn. De bezoekers dragen met de aanschaf van een ticket dan ook bij aan de instandhouding van de natuur van de ’s-Gravelandse buitenplaatsen.

Kaarten zijn te koop op www.wonderfeel.nl. Het festival wil kinderen op jonge leeftijd in contact brengen met (klassieke) muziek. Daarom is Wonderfeel voor jongeren t/m 18 jaar gratis toegankelijk. Deze gratis tickets zijn ook in de ticketshop voorhanden.

Wonderfeel website, Instagram, Facebook, Twitter


Onze Ambassadeurs