Het Majong genootschap derde bij het NK voor teams

Geschreven door Redactie

Bij het Nederlands Kampioenschap Mahjong voor teams dat dit weekend in Vogelenzang plaatsvond, heeft Het Mahjong Genootschap uit Almere de derde plaats weten te veroveren.

Aan het NK deden 56 deelnemers mee, verdeeld over teams van 4 personen. Het kwartet dat Het Mahjong Genootschap vertegenwoordigde bestond uit Joy Bosman, Ton van Eekeren, Christine van Schie en de huidige clubkampioen Rik Hartig, natuurlijk allen uit Almere. 

Vanaf de eerste ronde stonden de Almeerders er goed voor. De strijd om de eerste plaats ging echter tussen de spelers uit Oss en die uit Den Haag. Uiteindelijk werd de spannende wedstrijd, die gespeeld werd over vier ronden, beslecht in het voordeel van het team van ‘Haagse Kringen’, afkomstig uit de Hofstad.

Het prachtige resultaat dat de Almeerders behaald hebben, geeft aan hoe sterk zij gespeeld hebben en dat zij inmiddels klaar zijn om in de nabije toekomst voor het EK of zelfs het WK mahjong op te gaan. Of dàt gaat gebeuren, hangt af of zij zich hiervoor weten te kwalificeren maar dat het niveau er bij dit team nu is, laat deze uitslag wel zien. 

De leden van Het Mahjong Genootschap, dat sinds 2017 bestaat, spelen iedere maandag in Almere-Haven. Meer informatie is te vinden op de website: http://anitaneve.wixsite.com/genootschap

Onze Ambassadeurs