Spoorbaanpad krijgt led-verlichting

Geschreven door Redactie

In Almere wordt er steeds meer gebruik gemaakt van led-verlichting. De zuinige verlichting is nu ook te vinden langs het Spoorbaanpad. Het langste fietspad van Almere is daarmee een stuk energiezuiniger geworden.

Zes weken

Binnen een tijdsbestek van 6 weken hebben de gemeente Almere, Ziut en Modernista het lichtplan uitgewerkt. Daarbij zijn ook de masten en armaturen geproduceerd. Vervolgens werd alles geïnstalleerd.

Spaans

De gemeente Almere heeft gekozen voor een Spaans model. ''De Celtika heeft een ronde, vriendelijke vormgeving en is compact. Het volledige product bestaat uit in Europa geproduceerde- en geassembleerde componenten. De behuizing is van een speciaal soort aluminium'', zo vertelt fabrikant Modernista. Volgens de fabrikant heeft het aluminium een levensduur van meer dan 35 jaar. Ook is het geschikt voor hergebruik.

Opening

Begin deze maand vindt de officiële opening van het fietspad plaats door de wethouder.

Onze Ambassadeurs