Eigen bonbon voor Almere

Geschreven door Redactie

Martess chocolaterie heeft een product ontwikkeld speciaal voor Almere. De bonon is geïnspireerd door het verleden van Almere.

Almere, gemeente sinds 1984, een echte New Town maar met een oeroude geschiedenis. Direct onder de straten en parken liggen als bladzijden van een boek veen-, klei- en zandlagen met daarin de resten die de vroegere bewoners van dit gebied hebben achtergelaten. Die oude resten van bewoning worden in Almere niet opgegraven maar bewaard voor later door er bijvoorbeeld een mooi park op aan te leggen. Op die oude woonplaatsen, sommigen meer dan 11 duizend jaar oud, worden vaak hazelnoten gevonden. Hazelnoten zijn makkelijk te verzamelen, lang houdbaar en lekker gezond.

Uiteindelijk kwam aan duizenden jaren van bewoning een einde door de stijging van de zeespiegel. Door de aanleg van dijken en gemalen is nu weer bewoning mogelijk en is ook de hazelnoot net als vroeger weer op veel plekken te vinden. En zo is deze hazelnoot een verbindend symbool geworden voor vroegere en huidige Almeerders.

Onze Ambassadeurs