Buurtcentrum Cobra krijgt buurttaxi

Geschreven door Redactie

Op donderdag 6 september 2018 neemt Wijkteam Almere Tussen de Vaarten ‘Het Vaartje’ officieel in gebruik. Het Vaartje’ is een elektrische 4-persoonsauto voor vervoer op maat van ouderen en minder validen in de wijk Tussen de Vaarten. De buurttaxi is onderdeel van buurtcentrum Cobra. 

Vrijwilligers

De ritten worden door vrijwillige chauffeurs verzorgd. ‘Het Vaartje’ is bedoeld voor korte ritjes in de wijk, bijvoorbeeld naar het gezond­heidscentrum, het buurtcentrum, de supermarkt of een kennis in de wijk.

Doordeweeks

‘Het Vaartje’ rijdt vanaf donderdag alleen doordeweeks tussen 9.00 tot 17.00 uur en uitsluitend in het gebied Tussen de Vaarten. De realisatie van ‘het Vaartje’ is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Oranjefonds, Zorggroep Almere, welzijnsorganisatie De Schoor, Curae Zorg en gemeente Almere.

Opening

Wethouder Aldrik Dijkstra en chauffeur Klaas van Paasschen halen donderdag om kwart voor twaalf de eerste passagiers op. Een half uur later zal de wethouder ‘het Vaartje’ officieel openen. De opening vindt plaats bij buurtcentrum Cobra in Tussen de Vaarten.

Onze Ambassadeurs