Almeerders mogen meebepalen over nieuw stadspark

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere is op zoek naar ideeën voor een nieuw stadspark. Het park komt op de plek waar nu de Stadhuispromenade is. Nu is dat nog een plein waar iedere woensdag en zaterdag markt wordt gehouden. Tot 30 september hebben de inwoners de mogelijkheid om hun ideeën in te sturen.

Ideeën

Er zijn al wat ideeën ingestuurd. Zo schrijft Max: ”Er moet een overdekt gedeelte komen, beetje zoals bij HEMA in Almere Stad of wat je in het centrum van Hilversum ziet. Anders heb je er op regenachtige dagen er niets aan; het blijft immers een nat land”.

Directeur van de ondernemersvereniging OVSA Martin Ort schrijft: ”We hebben een plek nodig waar gespeeld kan worden, mensen kunnen kaarten of schaken, een plek die vrij is van commercie. Een plek die draait om mensen, om groen en om rust. Waar kinderen met elkaar in het water spelen en ouders rustig een boekje kunnen lezen. Een plek waar gefaciliteerd wordt, maar er niks voorbedacht is. Dus wel tafeltjes en een speelveld, maar mensen zelf laten kiezen wat ze ermee doen. Een plek zonder verplichtingen”.

De bibliotheek ligt naast de Stadhuispromenade. Namens de bibliotheek werd daarom ook een idee ingestuurd: ”Een park met een pad in het midden zoals een echte promenade. Het moet vooral een tegenhanger worden van het drukke stadscentrum. Ik zie een muziekpaviljoen voor me, gelegenheden tot openluchtvoorstellingen en een plek voor kinderactiviteiten. Veel groen en een mooie fontein en een vijver met eendjes”.

Ontwerp

De ideeën worden gebruikt bij het ontwerpen van het park. ”Je kunt je idee indienen tot en met 30 september. De inzendingen worden vervolgens meegegeven aan het ontwerpteam. Met de inzichten afkomstig uit de wensen van Almeerders en bezoekers van Almere Centrum wordt vervolgens een ontwerp gemaakt, dat in het voorjaar van 2019 op onze website wordt gepresenteerd. Wie weet zie je jouw idee er wel in terug”, aldus de initiatiefnemers.

 


Onze Ambassadeurs