Gemeente Almere: ‘Inwoners iets positiever over Floriade’

Almeerders zijn positiever over de Floriade. Dat blijkt uit cijfers van een onderzoek dat de gemeente Almere jaarlijks laat uitvoeren. Tot 2022 houdt de gemeente Almere elk jaar een onderzoek onder de bevolking om de mening over de Floriade te peilen. Van de 1084 benaderde Almeerders werkten er 720 mensen mee.

Groei

Vorig jaar was 34 procent van de Almeerders positief en dit jaar is dat gegroeid naar 40 procent. Opvallend is dat fors minder Almeerders zich zorgen maken over met name de kosten van het evenement. Waar dit in 2017 nog bij 87 procent van de inwoners van Almere zo was, is dat dit jaar gedaald naar 67 procent.

Almeerders zijn positiever geworden over aspecten van de Floriade. Zo geeft een meerderheid aan dat zij denken dat de Floriade kansen oplevert voor werkgelegenheid, dat ondernemers profiteren en dat het bijdraagt aan de levendigheid van de stad. In 2017 waren Almeerders het hier in meerderheid nog mee oneens.

Tevreden

Wethouder Loes Ypma is tevreden, wel moet er het nodige gebeuren: ”Het unieke van deze Floriade gaan we nog beter over het voetlicht brengen. Het evenement en de stadswijk gaan de identiteit van Almere als groene stad versterken. Dat doen we samen met de vele mooie, groene initiatieven van inwoners en ondernemers. De Floriade gaat Almere een krachtige impuls geven, daarvan ben ik overtuigd. Een evenement waar de Almeerders trots op zijn.”

 


Onze Ambassadeurs