Almeerder Nick Nietveld haalt ton op voor slachtoffers in Oss

Geschreven door Redactie

Een inzamelingsactie voor de slachtoffers van het spoordrama in Oss heeft zaterdagochtend al meer dan 100.000 euro opgebracht. Zo meldt Omroep Brabant. Almeerder Nick Nietveld zette een inzamelingsactie op. Het is mogelijk om tot volgende week vrijdag te doneren.

Vader

Nick is zelf vader en was geraakt door het overlijden van de vier kinderen. “Je hart breekt als je hoort van zo’n drama. Ik moest wat doen”, zo legt Nick uit aan Omroep Brabant. “Dit is heftig. Dit komt wel even binnen.”

Helpen

”Het idee was om 10.000 euro per slachtoffer op te halen. Nu er zoveel binnenkomt, is er wellicht ook wat geld over om straks bijvoorbeeld de machinist een beetje te helpen of om een gedenkteken te maken”, vertelt initiatiefnemer Nick Nietveld uit Almere. Met de 100.000 euro heeft Nick het streefbedrag ruimschoots gehaald. Duizenden mensen doneerde online.

Interview

Het hele interview met Almeerder Nick Nietveld is te bekijken via de website van Omroep Brabant.


Onze Ambassadeurs