D66 stelt vragen over te kleine Almeerse scholen

Geschreven door Redactie

Eén op de zeven basisscholen in Nederland heeft te weinig leerlingen. Dat zijn er in totaal ruim 900, blijkt uit analyse van RTL Nieuws. Voor een onbekend aantal scholen dreigt sluiting. In Almere gaat het om 19 te kleine scholen. Raadslid Michaël Busby wil weten wat de achterliggende reden hiervan is en heeft vragen gesteld aan het college.

Vragen

“We willen weten van het college hoe zij tegenover de kleine scholen staat. Hoe groot is de kans dat deze scholen op korte termijn hun deuren moeten sluiten? Kosten de te kleine scholen de gemeente extra geld? Daarnaast vragen we aan het college of zij stappen gaat ondernemen om het aantal te kleine scholen te verkleinen zodat Almere weer aan de landelijke norm kan voldoen”, aldus Michaël Busby van D66.

De vragen worden binnenkort beantwoord door het college.


Onze Ambassadeurs