Kamp Seedorf zet Ally op A'DAM Toren

Geschreven door Redactie

Ter ere van het Amsterdam Dance Event (ADE), dat woensdagavond begint, heeft het Almeers-Amsterdamse kunstenaarscollectief Kamp Seedorf een bijzonder kunstwerk gemaakt. Dat is geplaatst op de kroon van de A'DAM Toren aan het IJ in Amsterdam. Het werk is een grote afbeelding van vijf muzikale helden en antihelden: Kraftwerk, een gabber, Ghostface Killah, Leafs en Ali G. 

De rapper Leafs is afgebeeld in een hoodie met daarop de tekst Ally, een bijnaam voor Almere. "Na een serie kleinere werken voor onze expositie waren we wel weer toe aan iets groots. Dit resulteerde in ons grootste kunstwerk tot nu toe, on top of Amsterdam!", laat Kamp Seedorf tegenover het ANP weten. Het ADE-werk is vanuit een groot deel van het stadscentrum van Amsterdam te zien.

Straatkunst
Kamp Seedorf is bekend om hun street-art. Vaak beelden de kunstenaars voetballers of rappers af. Een van hun bekendste werken is de Damsko Strijder, een afbeelding van Eberhard van der Laan getooid met een Ajax-sjaal. 

De leden van Kamp Seedorf, die nooit op de voorgrond treden, gaven vorig jaar een interview aan Omroep Flevoland waarin ze vertellen over hun werkwijze.

Onze krant nog niet ontvangen?