Halloween Fright Night: Hereditary (16+)

Op woensdag 31 oktober, Halloween, organiseert de nieuwe bibliotheek Stad in het filmhuis voor de tweede keer een Halloween Fright Night. 

Dit keer draait de horrorsensatie Hereditary. De film kreeg lovende recensies in onder andere de Volkskrant en het NRC Handelsblad en behoort nu al zonder twijfel thuis tussen de klassiekers als The Exorcist, Rosemary’s Baby en The Shining.
De film begint om 19.30 uur met een korte inleiding door Rudi de Boer. Kaarten (€ 7,50 voor leden en € 9,- voor niet-leden) zijn verkrijgbaar via de website www.denieuwebibliotheek.nl of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek.

Hereditary


Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De familie zit nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder, wordt gedwongen een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat…

Filmprogrammeur Levien van Oorschot over Hereditary


“Hereditary wordt bestempeld als de engste horrorfilm ooit. Ondanks dat ik mij heftig verzet tegen gewiekste marketeers, maakte de hype rondom de film mij toch nieuwsgierig. Lovende recensies in onder andere de Volkskrant en het NRC Handelsblad, bevestigden mijn nieuwsgierigheid: ik moest de film zien! Ik houd niet van bangmakerij, maar word toch wel graag bang gemaakt door iets wat rationeel niet te verklaren is en toch onder de huid kruipt zo angstig, daar geniet ik stiekem van. Suggestiviteit vind ik de grote kracht van een enge film, er wordt weinig uitgelegd en niet te veel prijsgegeven. Het camerawerk, de kleurtinten, geluiden en de sfeer geven het verhaal gestalte. Juist die elementen kunnen een horrorfilm wonderschoon en tegelijkertijd afschrikwekkend maken. Zozeer leef je mee en kruipen de personages onder de huid en zo onbevredigd voel je je na afloop. Meer vragen dan antwoorden. Een goede film leidt altijd tot gespreksstof.”

Onze Ambassadeurs