Gemeente Almere gaf wel steun aan WitchWorld

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere heeft de komst van WitchWorld naar de stad wel degelijk gesteund. Dat zegt oud-wethouder Tjeerd Herrema naar aanleiding van het bericht dat het themapark met heksen en trollen in en rond het kasteel in Almere niet doorgaat.

Volgens initiatiefnemer Ton Theunis waren er geen financiers voor het initiatief. De gemeente Almere wilde volgens hem geen geld bijdragen en steunde het project ook niet. Theunis zegt in de Almere Deze Week dat hij door de politiek is tegengewerkt. Omdat er geen steun was van de gemeente werd het lastig andere financiers binnen te halen. 

Aanbevelingsbrief


Herrema zegt dat WitchWorld nooit een verzoek tot financiële steun heeft ingediend dat langs dezelfde meetlat zou worden gelegd als andere initiatieven. Op zijn Facebookpagina publiceert de oud-wethouder een aanbevelingsbrief. Die stelde de gemeente op om WitchWorld te helpen mogelijke investeerders over de streep te trekken.

In de brief schreef directeur Gerda Blom van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling onder meer de activiteiten van Theunis om dit prachtige idee tot realiteit te brengen met grote belangstelling te volgen en dat de ambities van WitchWorld goed passen bij de pionierszin van Almere. 
 

'Indien u dit wenst, bespreekt de gemeente graag samen met u en de initiatiefnemer de ondersteuningsmogelijkheden'

— Gerda Blom, directeur Stedelijke Ontwikkeling

Luchtkastelen

Herrema zegt dat hij ook heeft aangeboden investeerders te ontvangen op het stadhuis, maar volgens hem bleef het daarna lang stil bij WitchWorld. Theunis was niet bereid de gemeente te vertellen wie de investeerders waren. Herrema wilde dat wel weten, omdat het 'de hardheid van het project aangeeft en voorkomt dat de gemeente veel energie steekt in luchtkastelen.'

Onze Ambassadeurs