Almeerders maken zich hard voor plantaardig eten

Geschreven door Redactie

De veganisten Veerle Vrindts en Pablo Moleman maken zich sterk voor meer plantaardig eten. Daarvoor hebben ze het bedrijf Proveg opgericht. Dat bedrijf moet helpen het bewustzijn over plantaardig eten te vergroten. 

Vandaag, op Wereld Veganisme Dag, constateren ze dat er steeds meer veganistische spullen te koop zijn in de supermarkt. Het aantal restaurants groeit gestaag. "Als een soort trofee heb ik zelfs de eerste doos met een vega pizza van een pizza-bezorgdienst aan de muur hangen", aldus Pablo. 

Omdat het Wereld Veganisme Dag is, koken ze voor een hun vijfjarige dochter Mila, die ook veganistisch wordt opgevoed, een lasagne. "Al die spullen daarvoor hoef je niet meer bij de speciaalzaken te kopen. Het is allemaal te vinden in de gewone supermarkt", zegt Veerle

Ze zijn blij dat steeds meer mensen de keuze maken om minder of zelfs helemaal geen vlees of dierlijke producten te eten. Volgens Pablo ontstaan er ook allerlei mengvormen van vegetarisch en veganistisch eten. Hij denkt dat zo'n twaalf procent van de jonge mensen kiest voor vegetarisch of veganistisch eten. 

"Ja we zijn blij dat we de tijd mee hebben en dat vega eten nu echt serieus wordt genomen", aldus Veerle.

Voor de liefhebbers vind je hier het recept van de lasagne.

Onze krant nog niet ontvangen?