Zo maak je heerlijke broccolikoekjes

Geschreven door Redactie

Heerlijke broccolikoekjes uit eigen oven.

Dit is de perfecte vleesvervanger voor het nieuwe jaar. Gezond, makkelijk en overheerlijk. Dit recept is voor 12 broccolikoekjes.

Ingrediënten (12 broccolikoekjes)

  • 400 gram broccolirijst;
  • 3 eieren;
  • 1 à 2 eetlepels maïzena;
  • 2 bosuitjes;
  • 75 gram oude kaas;

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de broccolirijst en de eieren in een kom. Voeg een eetlepel maizena toe en roer dit door het broccolimengsel. Is het mengsel nog te nat om een stevige bal te vormen? Voeg dan nog een lepel maizena toe. Snipper de bosui en voeg de oude kaas toe en roer goed. Breng het op smaak met wat peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het broccolikoekjesmengsel in 12 porties. Rol er een bal van en leg deze op een bakplaat. Druk elke bal een beetje plat tot ze ongeveer 1,5 centimeter hoog zijn. Bak de broccolikoekjes 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de koekjes halverwege het bakproces om.