Zorgbakkerij Almere: Zinvol werk voor mensen met autisme en/of een verstandelijke beperking

Lekkere broodjes of een heerlijk kwaliteitsbanket? Bij Zorgbakkerij Almere vind je wat je hebben moet! Ze bieden speciaal zinvol werk aan voor mensen met autisme en/of een verstandelijke beperking. De bakkerij is een initiatief van de eigenaar van Banketbakkerij Schep in Almere Stad.

De werknemers hebben allemaal hun eigen taak. De een weegt het meel af, de ander vet de bakplaten in, een ander 'tikt de eieren'. De deelnemers hebben een indicatie dagbesteding nodig.

Plezier

Het werk levert vooral veel plezier op. Tijdens de dagbesteding werken een bakker en een begeleider mee in een klein groepje waar voor iedereen aandacht is en iedere deelnemer werkt aan zijn eigen doelen. Ze krijgen begeleiding bij de omgang met elkaar, bij het werken met de doelen en bij het hygiënisch werken.

Samenwerking gezocht

Zorgbakkerij Almere komt graag in contact met zelfstandige winkeliers, bedrijven en instellingen aan wie zijn hun producten kunnen leveren. Zo zoeken ze naar een fijne samenwerking met afnemers voor brood, broodproducten en kwaliteitsbanket.

Honger gekregen of geïnteresseerd? Klik hier voor de site van Zorgbakkerij Almere!