Rijkswaterstaat flitst op de A6 voor onderzoek

Geschreven door Redactie

Automobilisten lopen de komende week een grote kans om geflitst te worden in Flevoland. De camera's staan dinsdag en donderdag op de A6 bij Lelystad Oostvaardersplassen richting Almere, en op de A6 bij Lemmer richting Emmeloord.

De camera's worden niet ingezet voor een snelheidscontrole, maar voor een onderzoek van Rijkswaterstaat. Die wil weten waar weggebruikers vandaan komen, hoe de files zich ontwikkelen en hoe betrouwbaar de verkeersinformatie is. Behalve in Flevoland staan er ook camera's in de Randstad, onder meer op de A1 en de A4.

 

Enquête via internet


Rijkswaterstaat gaat aan de hand van de kentekens de eigenaar van de auto's benaderen. Via een website kunnen ze dan vragen beantwoorden over hun plaats van vertrek, de bestemming en de reden van de reis. Verder wil Rijkswaterstaat weten hoeveel mensen in de auto zaten en of er interesse is voor reisalternatieven.

Het is de tweede keer dat Rijkswaterstaat het onderzoek houdt. De vorige keer was 2014.