Nog steeds geen duidelijkheid over keuze lokale omroep

Geschreven door Redactie

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag opnieuw geen definitief besluit kunnen vormen over een nieuwe lokale omroep in Almere. Volgens de raadsleden is het nog steeds niet duidelijk waarom het college van B&W voor de Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA) kiest.

Eind september gaf de gemeenteraad al aan meer inzicht willen krijgen waarom de keuze is gemaakt. De SPFA scoorde namelijk het slechtste bij de selectiecriteria tegenover de Almeerse Omroep Stichting (AOS) en Almedia, de SPFA scoorde immers alleen goed wata betreft financiële haalbaarheid. 

De raadsleden krijgen deze week gespreksverslagen toegestuurd. Waarschijnlijk wordt er volgende week donderdag dan gesproken over de toewijzing.

Verschillende omroepen

Inmiddels is er ook steeds meer bekend wat er gaat gebeuren op radiogebied als de SPFA de lokale omroep wordt. Verschillende omroepen in de stad (Omroep Almere, 1Almere etc.) krijgen ruimte op de radiostream om verschillende radioprogramma's uit te zenden. Dat meldden verschillende insiders aan OnsAlmere. Het radiostation gaat naar alle waarschijnlijkheid 'Almere City FM' heten.

Je kunt het vergelijken met het landelijke omroepstelsel. De SPFA is de radiozender en verschillende omroepen zoals - in dit geval - Omroep Almere en 1Almere krijgen zendtijd. De SPFA krijgt zelf overigens geen radiostudio, daar moeten de omroepen zelf voor zorgen.

Almedia

Indien Almedia de licentie krijgt, wordt er niet gewerkt met verschillende omroepen. Almedia krijgt één radiostudio waarin vrijwilligers radioprogramma's mogen maken. 

Overigens werd er laatst bekend gemaakt dat Almedia heeft gefuseerd met de Almeerse Omroep Stichting (AOS). Verschillende vrijwilligers van de AOS kunnen bij Almedia terecht. Indien de vrijwilligers dat niet willen, of indien Almedia niet de licentie krijgt, mogen de vrijwilligers naar Omroep Almere. Omroep Almere stamt af van de Almeerse Omroep Stichting, welke vrijwilligers niet wilde fuseren met Almedia. 

Onze Ambassadeurs