Onderzoek naar openluchtzwembad

Geschreven door Redactie

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van een openluchtzwembad in Almere. Dat bleek donderdagavond tijdens een discussie in de gemeenteraad over het buitenbad, waarbij vrijwel alle politieke partijen de wens voor het onderzoek ondersteunden.

Er moet onder meer worden onderzocht waar het openluchtzwembad in Almere moet komen, hoe groot het moet zijn, wat het gaat kosten en wie het gaat exploiteren. De komende weken worden de onderzoeksvragen geformuleerd samen met de gemeenteraad.

Begin april start het onderzoek en na de zomer moet het afgerond zijn. Daarna neemt de gemeenteraad een definitief besluit over dit onderwerp. 

Waarom praat de politiek over een buitenzwembad?
Ex-triatleet Gregor Stam overhandigde vorig jaar een petitie aan de politiek met 3.500 handtekeningen van mensen die aangeven een buitenbad te willen. Het plan van Stam bevat overigens meer dan alleen een buitenbad, hij wil ook een nieuw atletiekcomplex.

Tien jaar geleden sprak de gemeenteraad van Almere ook al over de mogelijkheid om een buitenbad te realiseren. Dat was naar aanleiding van een initiatief van de toen nog 12-jarige Jasmijn Rogmans.

Onze Ambassadeurs