Uitslagen Europese verkiezingen vanavond bekend

Geschreven door Redactie

De laatste Europese landen zijn zondag naar de stembus geweest. Dat betekent dat de uitslag van de Nederlandse verkiezingen van donderdag bekend mag worden gemaakt.

De Flevolandse gemeenten hebben aangegeven de uitslagen rond 23:00 uur 's avonds te versturen naar het Algemeen Nederlands Persbureau.


Hoe Flevoland en de individuele gemeenten hebben gestemd, laat nog even op zich wachten. Momenteel zitten er geen Flevolanders in het Europees Parlement. Alle uitslagen zijn maandagochtend te lezen op de website en app van Omroep Flevoland.


Flevolandse kandidaten

Op de kieslijsten staan twaalf Flevolandse kandidaten. Het merendeel van de kandidaten staat op de lijst van de ChristenUnie-SGP. Nederland heeft 26 zetels te verdelen van de 751 die het Europees Parlement in totaal heeft.

Onze Ambassadeurs