PvdA-fractievoorzitter Kerim Iskender stapt uit gemeenteraad

Geschreven door Redactie

De fractievoorzitter van de Almeerse PvdA, Kerim Iskender, stapt uit de gemeenteraad. In een verklaring laat Iskender weten dat hij meer tijd met zijn gezin, familie en vrienden wil doorbrengen. 

De plek van Iskender in de raad wordt ingenomen door Tarik Sahbaz, nu fractieassistent. Leida Höhle wordt door het vertrek de nieuwe fractievoorzitter. 

Iskender geeft aan dat hij de afgelopen jaren steeds meer tijd in het raadslidmaatschap is gaan steken. Het werk deed hij naast zijn baan bij de gemeente Gooise Meren. "Het gevolg hiervan is dat ik steeds minder tijd met mijn gezin, familie en vrienden door heb gebracht. Ik merk dat ik dat steeds lastiger vind en dat ik op dit moment een andere balans in mijn leven wil. Dat betekent dat ik keuzes moet maken en ik kies ervoor de balans te veranderen door ontslag te nemen als raadslid."

Kritiek op functioneren


Na een goede uitslag bij de verkiezingen in maart kreeg de Almeerse PvdA afgelopen zomer te maken met een turbulente periode. Op het functioneren van Iskender kwam forse kritiek van verschillende partijleden. Een aantal van hen eisten in juli dat Iskender zijn functie als fractievoorzitter zou neerleggen. Dit omdat ze vonden dat hij niet integer had gehandeld rond het vertrek van wethouder Tjeerd Herrema. 

De fractie van de partij, die naast Iskender bestaat uit zes andere raadsleden, gaf aan achter hun fractievoorzitter te blijven staan. Nog dezelfde dag kwam de partij daarop terug en was de boodschap dat één fractielid, Hassan Buyatui, dat niet deed. Buyatui bleef wel gewoon in de fractie zitten.

Toekomst


In zijn afscheidsbrief richting de PvdA-leden gaat Iskender niet in op de periode rond Herrema. Hij zegt dankbaar te zijn voor de kansen die hij binnen zijn partij heeft gehad. "Ik ben enorm blij met alle vriendschappen die ik binnen de partij heb kunnen maken en ik zal er altijd voor jullie zijn. Misschien niet op de voorgrond en niet zo intensief, maar wel op de achtergrond als daar behoefte aan is. Onze partij zit vol met mooie mensen en gaat een mooie toekomst tegemoet."

Onze Ambassadeurs