Oude autoband als versiering of speelgoed in de woonkamer

Geschreven door Redactie

De familie Swartjes uit Almere maakt bijzettafeltjes, wandversieringen en hobbelbanden van oude autobanden. "We werden op het idee gebracht toen we een oude autoband als poef tegen kwamen", zegt Paul Swartjes. Hij verwerkt samen met zijn zoon Mark de oude banden tot nieuwe voorwerpen. "De mogelijkheden zijn eigenlijk legio, er kan ontzettend veel gemaakt worden van oude autobanden", aldus Paul.

"Een hobbelband heb je niet zomaar. We hebben eerst wel moeten zoeken naar de juiste verhoudingen en afmetingen. Hobbelen net als op een hobbelpaard is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je valt om of je hobbelt zo voorover. Maar we hebben het doorontwikkeld. En nu kun je veilig hobbelen op onze hobbelbanden," aldus Paul. Hij verloor tijdens de crisis zijn baan bij Fortis en geeft nu dus oude autobanden een ander 'leven'.

"We zijn een startend bedrijf en kunnen we er nog niet van leven. Maar ik verwacht dat dit in de toekomst wel gaat lukken."