Yanmar stadion mogelijk sneller uitgebreid

Geschreven door Redactie

Profvoetbalclub Almere City FC heeft ambitieuze plannen om zijn stadion op korte termijn uit te breiden naar een capaciteit van 5000 zitplaatsen. Het huidige Yanmar stadion heeft een capaciteit van 2700 zitplaatsen.

In eerste instantie wilde Almere City FC de stadion-uitbreiding gefaseerd laten uitvoeren, maar de clubleiding speelt nu ook nadrukkelijk met de gedachte om de gehele metamorfose komende zomer al te realiseren. 

Algemeen directeur John Bes: "Een verbouwing in één keer is een serieuze optie geworden. Dit hangt wel af van het vergunningstraject, maar ook van de planning. We kunnen het ons absoluut niet permitteren om tijdens de competitie capaciteitsverlies te lijden."

Bes verwacht binnen enkele weken uitsluitsel te kunnen geven of de versnelde stadion-uitbreiding definitief door zal gaan. De vergunningsprocedure kan eventueel begin volgend jaar worden opgestart.
 

Onze Ambassadeurs