Deel A6 bij Almere komend weekend dicht

Geschreven door Redactie

Verkeer op de A6 krijgt komend weekend bij Almere weer te maken met een afsluiting. De weg gaat dit keer dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten.

Rijkswaterstaat knapt de vluchtstrook op zodat die gebruikt kan worden als extra rijbaan. De weg is dicht vanaf vrijdagavond 20:00 uur tot en met maandagochtend 06:00 uur. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft wel gewoon open.

Door een extra rijstrook aan te leggen hoopt Rijkswaterstaat files te voorkomen. Automobilisten kunnen de weg gebruiken totdat de hele A6 bij Almere klaar is. 

Omleidingsroutes


Wie vanuit Almere Haven richting Lelystad wil rijden moet omrijden via de Waterlandseweg en de A27. Verkeer uit Almere Stad moet via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring rijden om daar de snelweg op te kunnen. Wie over de A6 uit Amsterdam komt, wordt omgeleid via de A1 en de A27.

Onze Ambassadeurs