Oud-Almeerder in Hongkong: "Geschrokken van de cijfers in Nederland"

Geschreven door Redactie

"Ik ben geschrokken van de coronacijfers in Nederland. In Hongkong waren er vandaag zes besmettingen en gister ook zes. Op een bevolking van acht miljoen."

Dat meldt oud-Almeerder Arjen Vogel. Hij woont tegenwoordig in Hongkong, maar is wegens familieomstandigheden tijdelijk terug in Nederland.

"Ik heb me van tevoren laten testen. Dat hoefde niet, maar dat vond ik veiliger. Als ik terug ga, moet ik me laten testen en in quarantaine. Als de test positief is, moet ik in een overheidskamp, met containers met een raampje erin. Als die negatief is, dan krijg ik een armband en mag ik thuis veertien dagen in quarantaine," legt Vogel uit.

Met 11 passagiers in een vliegtuig

Vogel zat in het vliegtuig naar Nederland met elf mensen, waar normaal 200 passagiers in kunnen. "De aankomst op Schiphol was wel anders. Niemand had een mondkapje op, maar je moet hier wel anderhalve meter afstand houden. In Hongkong draagt iedereen een mondkapje en kun je geen afstand houden. Afstand houden is daar niet te doen."

Geen knuffel

Vogel geeft aan dat het wel fijn was om iedereen weer te zien. "Maar je gaat elkaar nu geen knuffel geven." Op de vraag op welke plek hij zich nu thuis voelt, antwoordt hij dat dat nu in Hongkong is. Daar is zijn vriendin.

Onze Ambassadeurs