Geen sluitingen en beperkt aantal coronaboetes in Flevoland

Geschreven door Redactie

Geen enkele winkel, supermarkt of horecagelegenheid in Flevoland is sinds de start van de coronamaatregelen beboet. Ook hoefde geen enkele locatie tijdelijk gesloten te worden.

De ondernemers moeten ervoor zorgen dat bezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden en er niet te veel mensen binnen zijn. Dit blijkt uit cijfers van de Veiligheidsregio over vijf van de zes Flevolandse gemeenten.

Buitengewoon opsporingsambtenaren hebben in Almere wel boetes uitgedeeld aan inwoners. Dat gebeurde omdat zij niet genoeg afstand hielden, in een te grote groep bij elkaar waren, of omdat ze in een verboden gebied waren. In totaal werden iets meer dan 100 boetes opgelegd. In de rest van de provincie werden alleen in Noordoostpolder in maart enkele boetes uitgedeeld. Volgens de gemeente ging het om een paar vissers die te dicht bij elkaar zaten. 

Volgens de gemeenten is overal wel veel gecontroleerd en zijn ook veel mensen aangesproken op hun gedrag en gewaarschuwd. In Lelystad heeft de gemeente met ondernemers gesproken en supermarkten in Lelystad hebben vorige week nog een brief ontvangen waarin ze werd gevraagd om zich goed aan de regels te houden. De gemeente Urk was nog niet in staat om cijfers aan te leveren.

Onze Ambassadeurs