Zeven mensen bekeurd in Oostvaardersbos voor bijvoeren

Geschreven door Redactie

Zaterdagmorgen vroeg zijn zeven mensen door Staatsbosbeheer beboet voor het betreden van verboden terrein in de Oostvaardersplassen. Deze mensen waren rond 03.30 hooibalen aan het neerleggen in het Oostvaardersbos.

Overdag is het gebied open voor bezoekers echter mag dit in de nacht niet betreden worden. Het bos is dan namelijk een rustgebied voor de dieren. Om de bijvoerders te zoeken heeft de politie een helikopter ingezet, deze heeft enige tijd boven het gebied gevlogen op zoek naar overtreders. 

Het was een onrustige nacht volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer. Er ligt nu al een flink aantal hooibalen in het gebied terwijl het momenteel nog helemaal niet nodig is om bij te voeren. Staatsbosbeheer gaat de balen niet weghalen.

De boete bedraagt 95 euro exclusief administratiekosten wanneer men een verboden terrein betreedt.

Onze Ambassadeurs