Sint voor de tiende keer onthaald op podium KAF

Sinterklaas is zondag weer onthaald in de grote zaal van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Het Groot Almeers Sinterklaasfeest was dit jaar een speciale editie. Het is de tiende keer dat de Theaterschool Almere het evenement organiseert. 

"Ik ben er wel trots op eigenlijk. Het is heel leuk om hier zo vaak te staan en volle zalen te trekken", vertelt jeugddocent Gaby Waakhuijsen. "Werken met de kinderen is natuurlijk het leukste. Het is mooi om te zien dat kinderen die nieuw zijn eerst op de achtergrond dingen doen, en elk jaar doorgroeien naar een grote rol."

Twee keer een volle zaal


Elk jaar wordt er een andere voorstelling uitgevoerd. De leerlingen van de theaterschool staan altijd in de hoofdrol. "Het is heel leuk! Je ziet hoe een voorstelling in het theater werkt en dat heb je bij andere voorstellingen niet", vertelt de 10-jarige actrice Romy Mooij. "Het gaat ook om de lol en om kinderen blij maken. Echt super leuk", zegt leeftijdsgenoot Ashley Lemmert.

Al sinds de eerste editie vult de show jaarlijks twee keer de grote zaal. "Dat Sinterklaas komt, is natuurlijk al een feest op zich", legt Waakhuijsen uit. "Het verhaal zelf is altijd spannend. Er gaat wat mis, komt dat nog goed? Gaan we Sinterklaas nog wel zien of loopt het helemaal mis? Dat maakt het elk jaar weer meeslepend."

Onze Ambassadeurs