Zintuigendoolhof komt er na succesvolle inzameling

Kunstenaarscollectief Citysenses uit Almere heeft voldoende geld verzameld om een zintuigendoolhof te maken. Het plan om in het Lumièrepark in de Filmwijk een mobiel Labyrinth of the Senses te bouwen gaat daarmee door. In het doolhof komen verschillende kamers waarin de zintuigen worden geprikkeld.

Artistiek leider Mira Ticheler is blij met de succesvolle crowdfundingactie. "Het was tot het laatste moment nog erg spannend of we voor het eind van het jaar het totale bedrag bij elkaar konden verzamelen, maar nu het is gelukt kunnen we we definitief starten met de bouw".

Modern sprookje


Ze ziet het al voor zich hoe het labyrint er uit komt te zien: "Je waant je in een modern sprookje en ervaart in hoeverre je vertrouwen kunt op je eigen waarneming bij het maken van keuzes. We geloven dat je er bewuster en gelukkiger uitkomt."

Extra inzameling


De bouw kan dus beginnen, maar Citysenses gaat de komende tijd nog op zoek naar een extra bedrag van 8000 euro. Dit is nodig voor een deel van de technische inrichting, het uitlichten van het bouwwerk en maatregelen om het project extra te verduurzamen. De planning is dat het bouwwerk rond juli deze zomer klaar is.