Metropolegarage Almere morgen weer open

Geschreven door Redactie

De Metropolegarage in Almere gaat vrijdagochtend weer open. De parkeergarage werd 10 september halsoverkop gesloten nadat er scheuren in de draagconstructie waren gevonden. Na uitvoerig onderzoek is nu gebleken dat er geen gevaar is geweest voor mensen die hun auto in de garage parkeren. 

Uit onderzoek van een gecertificeerd bedrijf blijkt dat de scheuren zijn ontstaan aan de buitenkant van het beton door ingereden strooizout. Dit heeft de buitenkant van de betonlaag aangetast, waardoor er scheuren zijn ontstaan. 

Wethouder Jan Hoek is gerustgesteld door de uitkomsten van het onderzoek. "Het is vooral een opluchting dat de garage al die tijd veilig is geweest." Vrijdag 07:00 uur is de parkeergarage weer open. Mensen die een abonnement hebben om in de garage te parkeren kunnen er dan ook weer gebruik van maken.

Werkzaamheden


Donderdag en vrijdag worden er nog wel aan de garage gewerkt. De scheuren worden gedicht en de stutpalen worden weggehaald. "In april gaan we nog een aantal werkzaamheden uitvoeren, daarna moet alles af zijn."

Auto's onder begeleiding weggehaald


Een paar dagen na de sluiting mochten ruim 40 autobezitters onder begeleidingnog hun voertuigen weghalen uit de garage. Tweede Kamerleden Daniel Koerhuis (VVD) en Paul Smeulders (GroenLinks) hebben toen ook schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid van de garage.

Géén link met Eindhoven


De gemeente heeft eerder al gekeken of er overeenkomsten zijn tussen de Metropolegarage en de garage in aanbouw die vorig jaar instortte in Eindhoven. Dat blijkt volgens de wethouder niet het geval te zijn. "Er is hier in Almere gebruik gemaakt van een andere bouwconstructie."

Onze Ambassadeurs