Handtekeningactie voor behoud fietsbrug 'Overheen'

Geschreven door Redactie

De fietsbrug 'Overheen' tussen de Kromgouw en de Overgouw in Almere Haven moet absoluut blijven. Dat zegt buurtbewoonster Betty Blank. Zij begon daarom samen met een andere buurtbewoner een handtekeningenactie. Blank zegt: "Het gaat heel goed met de actie. Iedereen is enthousiast". De verzamelde handtekeningen wil zij aan de gemeente overhandigen.

Betty Blank woont vlakbij fietsbrug 'Overheen'. Volgens haar is de gemeente van plan om de brug te slopen. "Deze brug is aan onderhoud toe. In het verleden heeft de gemeente wat planken vervangen maar in verband met de bezuinigingen willen zij de brug in zijn geheel verwijderen", zegt Blank.

De brug wordt volgens de gemeente weinig gebruikt door fietsers en voetgangers, zegt Blank. Zij bestrijdt dat: "Heel toevallig heb ik die jongeman van de gemeente gezien die hier zat te tellen. Hij stond hier 's avonds rond een uur of acht te tellen en dan lopen niet zoveel mensen over de brug heen".

Extra drukte


Volgens Blank is de brug heel belangrijk voor buurtbewoners. "Fietsers en voetgangers maken er nu meer gebruik van dan voorheen." Die extra drukte ontstond nadat de Krombrug, enkele tientallen meter verderop, vernield is door een machine die er maandag overheen reed. "Die brug is nu afgesloten. Mensen moeten nu omrijden om deze brug te nemen. En als deze brug er niet meer zou zijn, dan hadden wij nu een groot probleem".

Besluit nog niet genomen


De gemeente Almere heeft een paar bruggen in de stad op de nominatie staan om te slopen. Dit zijn allemaal bruggen die aan renovatie toe zijn en niet zo veel worden gebruikt. Welke bruggen uiteindelijk weggehaald gaan worden, is nog niet besloten. Betty Blank: "Het besluit van de gemeente is niet definitief. Wij dachten als we wachten totdat dat wel zo is, wij misschien te laat zijn".