Podcast met bijzondere verhalen over Noordoostpolder en Urk

Geschreven door Redactie

De drooglegging van de Noordoostpolder veranderde vele levens. Van de boeren die er een boerderij toegewezen kregen tot de vissers van Urk. De podcast 'Land van Melk en Honing' vertelt de verhalen achter deze bijzondere geschiedenis.

De podcast is vooral een zoektocht naar de identiteit van de polder. Linda van der Pol uit Luttelgeest en Urker Bas Visscher willen het verhaal achter de drooglegging vertellen. "De hele geschiedenis van de Noordoostpolder is een verhaal wat buiten de polder niet heel bekend is", zegt Linda. 

Identiteit

De podcast is vooral een zoektocht naar de identiteit van de polderbewoners. "Wanneer krijg je het gevoel van, ik ben een Urker of ik ben polderbewoner? Dat is iets wat niet makkelijk te vangen is", aldus Bas.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.