Vogelbescherming komt met gratis vogelkaart

Geschreven door Redactie

Flevoland is als onderdeel van het IJsselmeergebied een eldorado voor vogelliefhebbers, zegt Vogelbescherming Nederland. Speciaal voor dagjesmensen en beginnende vogelaars is er daarom een nieuwe kaart gemaakt met de meest voorkomende vogels in het gebied.

Flevoland biedt onderdak aan alle mogelijke vogels; van visdief tot lepelaar en van zeearend tot lachstern. Voor de meeste mensen is het ondoenlijk om alle soorten uit elkaar te houden. De gratis kaart van Vogelbescherming Nederland laat de meest voorkomende zien.

De vogelkaart biedt ook vogelrijke fietsroutes en de plekken waar de meeste vogels te vinden zijn. Hij is gratis te vinden bij VVV’s, bezoekerscentra en andere goedbezochte toeristenlocaties.

Onze krant nog niet ontvangen?