1.500 euro boete voor illegale garage

Geschreven door Redactie

De huurster van een bedrijfspand aan de Radioweg in Almere is vrijdag veroordeeld tot 1.500 euro boete. De boete werd opgelegd omdat er in het pand aan auto’s werd gesleuteld. De gemeente was hiervan niet op de hoogte maar de huurster had het moeten melden. Daarnaast werd de boete uitgedeeld voor de jerrycans met vloeistoffen die niet boven lekbakken opgeslagen stonden.

Volgens de politie en de gemeente leek het er nu sterk op dat in het bedrijfspand een illegaal garagebedrijf gehuisvest was. In een ruimte op de begane grond werden eind februari onder meer auto-onderdelen, gereedschap en een mobiele werkbank gevonden. Ook was de vloer deels met olie besmeurd.

'Sleutelen aan racewagens'

De 34-jarige huurster ontkende dat er in het pand een illegaal garagebedrijf zat. Volgens de Almeerse gebruikte haar broer de ruimte achter haar kantoorgedeelte voor zijn hobby: het sleutelen aan racewagens. Daarnaast werd de ruimte gebruikt als opslag voor andere familieleden. "Eigenlijk was het meer een schuur", vertelde haar raadsvrouw.

De economische politierechter legde de Almeerse de geëiste boete van 1.500 euro boete op. Ze was het met de officier van justitie eens dat de vrouw de activiteiten bij de gemeente had moeten melden. Die kon dan beslissen of er wel of niet een vergunning voor nodig was.