Rijd altijd Mono door niet op de telefoon te kijken onderweg

Geschreven door Redactie

Via apps of instellingen

Team Alert voert al sinds 2018 actie tegen gebruik van telefoons achter het stuur. Dit doen ze omdat inkomende berichten een grote afleiding zijn in het verkeer en door afleiding is het risico op een ongeval groter.

Door je telefoon op ‘niet storen’ te zetten, komt er geen melding als er een bericht binnenkomt. Ook telefoontjes kun je blokkeren. Dit doe je in de instellingen van jouw telefoon. Heb je een Iphone? Dan heb je de instellingen voor ‘Niet storen tijdens het autorijden’. Alle meldingen worden geblokkeerd en er wordt een automatisch antwoord gestuurd. Dat laatste is enkel in Imessage, niet in Whatsapp.

Je kan er ook voor kiezen op een app te downloaden. Denk bijvoorbeeld aan In Traffic Reply, Interpolis Automodus, Tekst Drive en Drive Safe. Iedere app heeft andere functies of ondersteuningen, kijk vooral wat werkt voor jou en jouw telefoon.

Andere tips voor veilig in het verkeer zijn: laat anderen weten dat je onderweg bent dus niet bereikbaar bent. Navigeer alleen met een telefoonhouder en blijf altijd alert op je omgeving en het andere verkeer. Zo weet jij zeker dat je veilig op plaats van bestemming komt, wel zo fijn, toch?