Extra rijstrook A6 moet files voorkomen

Geschreven door Redactie

Een extra rijstrook op de A6 tussen afslag Almere Stad en de Hoge Vaart moet vanaf vrijdag zorgen voor een een betere doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de snelweg. De A6 ter hoogte van Almere wordt verbreed tot vier rijbanen.

Met de tijdelijke extra rijstrook telt de snelweg in de richting van Lelystad drie rijstroken. Vanaf de Hoge Vaart tot aan Almere Buiten Oost (Oostvaarders) zijn sinds vorige maand op de hoofd- en parallelrijbaan vier rijstroken beschikbaar.

De vernieuwde A6 moet komende zomer klaar zijn en heeft dan een hoofd- en een parallelrijbaan van de Hollandse Brug tot aan de Afslag Almere Buiten-Oost. De gedachte is dat doorgaand verkeer de hoofdrijbaan kiest en automobilisten die in één van Almeerse stadsdelen moeten zijn over de parallelbanen rijden.