Shishalounge Saint Tropez mag weer open

Geschreven door Redactie

Shishalounge Saint Tropez in Almere mag de deuren donderdagmiddag weer openen. De zaak was vier weken gesloten op last van burgemeester Weerwind na de vondst van twee handgranaten op straat.

De explosieven werden op 15 november door medewerkers van de gemeente gevonden. De politie zag zich gedwongen een groot deel van het centrum urenlang af te sluiten. De handgranaten zijn later tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. 

In eerste instantie moest Saint Tropez twee weken dicht in het kader van de openbare veiligheid. Twee weken later werd de sluiting met twee weken verlengd op basis van informatie van de politie. Er zou toen nog gevaar dreigen rond de horecazaak. De gemeente en de politie hebben de afgelopen weken afspraken gemaakt met de ondernemer. Daardoor zouden de openbare orde en veiligheid nu voldoende zijn hersteld.

Bedreiging en afpersing


"De vondst van de twee handgranaten heeft een onaanvaardbare gevaarzetting opgeleverd voor mensen en goederen", zegt burgemeester Weerwind. "Daarom was direct ingrijpen noodzakelijk. Als burgemeester vind ik het van belang om de maatregelen en continuering daarvan zorgvuldig af te wegen. Dit om te voorkomen dat wij meewerken aan bedreiging en afpersing."

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.