Nog een klein beetje geld nodig voor zintuigendoolhof

Kunstenaarscollectief Citysenses uit Almere heeft bijna al het benodigde geld binnen om een zintuigendoolhof te maken. Het plan is om in het Lumièrepark een mobiel Labyrinth of the Senses te bouwen met verschillende kamers waarin de zintuigen worden geprikkeld.

"Je waant je in een modern sprookje en ervaart in hoeverre je vertrouwen kunt op je eigen waarneming bij het maken van keuzes. We geloven dat je er bewuster en gelukkiger uitkomt", zo verwoordt artistiek leider Mira Ticheler het idee van het labyrinth.

Zintuiglijke verleiding


Er wordt in Almere inmiddels hard gewerkt aan het zintuigendoolhof. Kunstenaars ontwikkelen al plannen om de bezoeker straks zintuiglijk te verleiden. Mira: "We hebben nog maar een klein beetje geld nodig. Het totale project kost 119.000 euro. Daarvan is al ruim 90 procent binnen, opgebracht door sponsors, donateurs en de overheid. We hopen met onze crowdfunding ook dat laatste beetje geld op te halen." De actie loopt nog tot en met 31 december.

Onze Ambassadeurs