Studente organiseert reanimatiecursus: 'Zo kunnen meer levens gered worden'

De 19-jarige studente verpleegkunde ‎Froukje Ribbink uit Almere organiseert voor bewoners van de Oostvaardersbuurt een reanimatiecursus. Ze doet dit vanuit het honoursprogramma van Windesheim Flevoland. 

Dat is een speciaal onderwijstraject voor talentvolle studenten met een goed idee. Veel bewoners van haar woonwijk reageren positief op de oproep, de aanmeldingen stromen binnen. 

Ribbink heeft zelf onlangs een cursus reanimeren gevolgd. Vervolgens werd ze opgenomen in een lijst met mensen die opgeroepen worden als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt. "Ik heb toen een oproep gemist omdat mijn telefoon ergens anders lag. Dat vond ik zo erg dat ik nu graag andere mensen wil gaan leren reanimeren. Dan is er altijd iemand in de buurt in het geval van een hartstilstand", vertelt de studente. "Op die manier kunnen meer levens gered worden." 

De Almeerse is van plan meer dan één cursus te organiseren omdat de eerste inmiddels vol zit. "Er is slechts plek voor 12 deelnemers. De eerste sessie zat na een dag al vol", vertel Ribbink. Vanuit de Stripheldenbuurt, Eilandenbuurt en Seizoenenbuurt zijn ook aanmeldingen binnengekomen. "Daarom ben ik van plan ook voor die wijken een cursus te organiseren."

De eerste cursus wordt 5 februari gegeven in het gebouw van Windesheim Flevoland. Ribbink is op dit moment aan het kijken waar en wanneer de andere sessies gegeven kunnen worden. 

Aanmelden kan via: oostvaardersbuurtreanimeert@gmail.com

Onze Ambassadeurs