'Gewapende man' blijkt monteur met boormachine

Geschreven door Redactie

Politieagenten zijn woensdagmiddag massaal naar de Almeerse Muziekwijk gereden na een melding over een gewapende man. Al snel bleek er sprake van een misverstand te zijn. De man was met collega's aan het werk in een woning. Zijn boormachine was aangezien voor een pistool.

"Ik zag allemaal agenten met pistolen en kogelwerende vesten", vertelt de monteur. "Ze zeiden dat we naar buiten moesten komen. En onze handen uit de zakken moesten laten." Volgens de installateur reageerde hij meer verbaasd dan geschrokken. "Ik heb nog wel even nagedacht of ik misschien toch iets strafbaars gedaan had. Maar dat is natuurlijk niet zo. Toen de agenten onze werkkleding zagen, merkten ze al snel dat er niks aan de hand was."

Volgens de monteur hadden kinderen alarm geslagen toen ze een gewapende man dachten te zien. "Ik heb een tijdje voor de politieactie ook wel kinderen buiten zoiets horen zeggen. Ze riepen dat 'hij op iemand geschoten had'. Op dat moment besefte ik niet dat het over mij ging. Volgens de politie had er trouwens ook nog een volwassene gebeld met een soortgelijke melding."

Toen duidelijk was dat er niets aan de hand was, waren de agenten volgens de monteurs ook snel weer vertrokken. "Echt duidelijke excuses hebben we niet gekregen." 

Onze Ambassadeurs